Раст на индустриското производство во Турција

Индустриското производство на земјава на годишно ниво постигна раст од 7,9 отсто

1377458
Раст на индустриското производство во Турција

Индустриското производство на земјава постигна раст од 7,9 отсто на годишно ниво.

Заводот за статистика ги објави резултатите од индустриското производство.

Според податоците, индустриското производство на земјава на годишно ниво постигна раст од 7,9 отсто.

Најбрз раст со 8,5 отсто беше забележан во рударското производство и каменоломите.

Со 8,2 отсто следуваше производствениот сектор.Слични вести