Албајрак: Со решителниот став против инфлацијата, многу лесно ќе се долови годинашната цел од 8,5 отсто

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак истакна дека со решителниот став против инфлацијата, многу лесно ќе се долови годинашната поставена цел од 8,5 отсто

1374757
Албајрак: Со решителниот став против инфлацијата, многу лесно ќе се долови годинашната цел од 8,5 отсто

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак се состана со деловниот свет во градот Денизли и во говорот што го одржа овде истакна дека Турција е силна земја чии нозе стапнуваат цврсто на земјата.

Албајрак рече дека со решителниот став против инфлацијата, многу лесно ќе се долови годинашната поставена цел од 8,5 отсто.

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак воедно ја сподели и информацијата дека е подготвена нова финансиска програма, а како што рече со цел поддршка на текстилниот сектор и секторот на готова облека и поврзано со вработувањето, додадената вредност и извозот.Слични вести