Во Истанбул се состанаа ангелите инвеститори

Ангелите инвеститори управуваат со капитал од 500 милијарди долари

1360875
Во Истанбул се состанаа ангелите инвеститори

Во рамките на Форумот на светските ангели инвеститори  (World Business Angels Investment Forum-WBAF) кој се прифаќа за Давос на глобалната рана етапа на инвестиции и капитал, ангелите инвеститори кои управуваат со капитал од 500 милијарди долари се состанаа во Истанбул.

Форумот на WBAF започна со учество на претседателот на Комисијата за план и буџет на Големото национално собрание на Турција Лутфу Елван и претседателот на Форумот на светските ангели инвеститори Бајбарс Алтунташ.

На форумот кој ќе заврши утре учествуваат голем број делегати од 92 земји.

Во рамките на форумот се предвидува да се одржат 24 главни седници на кои говори ќе одржат 132 претставници, а учесниците се фокусираат на можностите за унапредување и развој на соработката меѓу приватниот и јавниот сектор.

Вториот ден на форумот на кој учествуваат главните актери на стотици ангели инвеститори и пазарот на капиталот, 100 стартап (нови) претприемачи на Сцената за наоѓање нови фондови ќе одржат говори пред глобалните инвеститори.

На годинашниве седници на форумот се очекува да учествува и Свати Мандела, внуката на легендарниот лидер на Јужноафриканската Република Нелсон Мандела.Слични вести