Подем на вкупниот пазар на автомобили и лесни комерцијални возила на Турција

Во споредба со истиот период лани кога беа продадени 14 373 автомобили и лесни комерцијални возила, оваа бројка годинава забележа раст од 89,75 отсто.

1353550
Подем на вкупниот пазар на автомобили и лесни комерцијални возила на Турција

Во првиот месец на годинава во споредба со истиот период лани беше забележан подем на вкупниот пазар на автомобили и лесни комерцијални возила на Турција за 89,75 отсто и изнесува 27 илјади 273.

Во соопштението на Асоцијацијата на автомобилските дистрибутери беше истакнато дека пазарот на автомобили и лесни комерцијални возила во јануари 2020 година изнесува 27 илјади 273 возила.

Во споредба со истиот период лани кога беа продадени 14 373 автомобили и лесни комерцијални возила, оваа бројка годинава забележа раст од 89,75 отсто.

Вкупниот пазар на автомобилскиот сектор во 2020 година се претпоставува дека ќе изнесува околу 575 до 625 илјади, беше истакнато во соопштението.Слични вести