Албајрак: „Прогнозата за економски раст од 5 отсто е реална“

2020 ќе биде година на значајни промени во Турција

1345540
Албајрак: „Прогнозата за економски раст од 5 отсто е реална“

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак рече дека прогнозата за економски раст од 5 отсто во 2020 година изгледа реално.

Вториот ден на 50-от Светски економски форум во Давос, Албајрак се осврна економските очекувања во 2020 година.

Албајрак во говорот на седницата на Форумот говореше за економските очекувања во 2020 и потенцираше дека оваа година ќе биде значајна од аспект на економскиот раст и ќе почне спроведувањето на одложените инвестиции.

Турската делегација на годинашниов самит во Давос допатува со многу позитивен приод и оствари многу значајни средби.

2020 ќе биде година на значајни промени во Турција.

Турската економија многу ќе се разликува од поранешната. Турција во новата година влегува со посилна инфраструктура и поотпорен капацитет.

Лани сите оние коишто веруваа во турските средства се стекнаа со сериозна заработувачка“ рече Алабјрак.Слични вести