Езерото Салда кај градот Бурдур во 2019 година го посетија 1 милион 400 илјади лица

Езерото Салда во населеното место Јешилова кај градот Бурдур во Турција во 2019 година го посетија вкупно 1 милион 400 илјади лица

1333069
Езерото Салда кај градот Бурдур во 2019 година го посетија 1 милион 400 илјади лица
Salda gölü.jpg
salda golu.jpg
Salda golu.jpg
salda gölü (10).jpg
salda gölü (20).jpg

Езерото Салда кое се наоѓа во населеното место Јешилова кај градот Бурдур во Турција и кое поради убавината на неговиот бел песок и тиркизната боја на водата е познато под името "Малдиви на Турција", во текот на 2019 година го посетија вкупно 1 милион 400 илјади лица.

Езерото Салда во 2019 година се истакна на преден план како еден од бренд вредностите во Турција.

Салда со своите природни убавини стана нова адреса и дестинација во туризмот во градот Бурдур.Слични вести