Нов рекорд од индексот BIST 100 на Истанбулската берза во 2019 година

Од индексот BIST 100 на Истанбулската берза (Borsa İstanbul) којшто денот го започна со раст од 0,16 отсто пристигна и рекордот во оваа година

1329934
Нов рекорд од индексот BIST 100 на Истанбулската берза во 2019 година

Индексот BIST 100 на Истанбулската берза (Borsa İstanbul) посигна нов рекорд оваа година.

Индексот BIST 100 на Истанбулската берза на почетокот на неделата се искачи на над 113 поени и собори рекорд.

Така од индексот BIST 100 којшто денот го започна со раст од 0,16 отсто пристигна и рекордот во оваа година.

Индексот кусо време по отворањето на берзата ја надмината бројката од 114 поени и постигна нов рекорд.

Според експертите, до крајот на годината можат да се постигнат и нови рекорди во вредноста на индексот BIST 100 на Истанбулската берза (Borsa İstanbul).Слични вести