Турција за 11 месеци оствари извоз на агруми во Русија во износ од 214 милиони 698 илјади 494 долари

На прво место на извезените агруми се најде мандарината со 230 илјади 352 тони

1326138
Турција за 11 месеци оствари извоз на агруми во Русија во износ од 214 милиони 698 илјади 494 долари

Турција во изминатите 11 месеци оствари извоз на агруми во Русија во износ од 214 милиони 698 илјади 494 долари.

Според податоците на Унијата на извозниците од источната Црноморска област, во периодот јануари-ноември на Русија и беа продадени 393 илјади 548 тони агруми.

Од извозот на агрумите беа остварени девизни приходи во износ од 214 милиони 698 илјади 494 долари. На прво место на извезените агруми се најде мандарината со 230 илјади 352 тони. Од продажбата на мандарините беа остварени приходи од 1176 милиони 923 илјади 287 долари.

Во истиот период во Русија беше остварен извоз на 54 милиони 947 илјади 966 долари лимони и 23 милиони 710 илјади 346 долари портокали.

Во истиот период од Источната Црноморска област на Турција во Русија беше остварен извоз на 73 илјади 383 тони агруми за чија возврат беа остварени приходи од 40 милиони 564 илјади 262 долари.Слични вести