Турција во изминатите 11 месеци оствари извоз на морска храна во износ од 918 милиони долари

Холандија, Италија и Русија се првите три земји во кои Турција оствари најмногу извоз од вкупно 180 илјади 388 тони замрзнати риби и рибини филети

1318584
Турција во изминатите 11 месеци оствари извоз на морска храна во износ од 918 милиони долари

Турција во изминатите 11 месеци оствари извоз на морска храна и плодови  во износ од 918 милиони 517 илјади долари.

Холандија, Италија и Русија се првите три земји во кои Турција оствари најмногу извоз од вкупно 180 илјади 388 тони замрзнати риби и рибини филети.

Во споредба со лани, Турција годинава оствари извоз на морска храна и плодови и во Белорусија, Египет, Дубаи, Сомалија, Буркина Фасо, Малдивските острови, Нов Зеланд, Конго и Сенегал.Слични вести