Половината од извозот на грозје од Турција е остварена за Русија

Половината од извозот на свежо грозје од Турција во периодот од 1 јуни до 31 октомври е остварена за Русија

1305038
Половината од извозот на грозје од Турција е остварена за Русија

Половината од извозот на грозје од Турција е остварена за Русија.

Извозот на свежо грозје во Турција во периодот од 1 јуни до 31 октомври, во споредба со истиот период во претходната сезона со остварен раст од 15 отсто од 103 милиони 632 илјади долари е зголемен на приближно 120 милиони долари.

Во наведениот период 56 отсто од извозот на грозје од Турција е остварен за Русија.

Така од Турција е извезено гројзе за Русија во износ од 67 милиони 100 илјади долари.

По оваа земја пак, следуваат Украина со извоз од 13 милиони 400 илјади долари и Германија со 6 милиони 700 илјади долари.Слични вести