Пополнетост од над 85 отсто во летовите на Туркиш Ерлајнс за бајрамските празници

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) денеска и утре кога почнуваат и бајрамските празници се планира од Истанбулскиот аеродром да превезе над 200 илјади патници

1212217
Пополнетост од над 85 отсто во летовите на Туркиш Ерлајнс за бајрамските празници

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) денеска од Истанбулскиот аеродром ќе оствари 482 летови и ќе превезе 80 илјади 277 патници.

Процентот на пополнетост на летовите изнесува 85,2 отсто.

Утре од Истанбулскиот аеродром ќе се реализираат летови за 124 земји во светот и процентот на пополнетост на авионите на Туркиш Ерлајнс достигна до 85,4 отсто.

Во тие рамки се планира да се реализираат 495 појдовни летови, а воедно со дополнителните летови кои што ќе бидат додадени се очекува оваа бројка да се зголеми уште повеќе.

Денеска и утре кога почнуваат и бајрамските празници се планира да бидат превезени над 200 илјади патници.

 

 Слични вести