Турција во март го собори рекордот во извоз

Во првиот квартал на 2019 година постигнавме најголем извоз во историјата кој изнесува 44 милијарди 56 милиони долари

1177064
Турција во март го собори рекордот во извоз

Турција во март го собори рекордот во извоз.

Министерката за трговија Рухсар Пекџан во Анкара ги објави резултатите за извозот во март.

Министерката Пекџан рече дека извозот на Турција во март се зголеми за 0,5 отсто и достигна 334 милиони долари.

Според податоците, во првиот квартал на 2019 година постигнавме најголем извоз во историјата кој изнесува 44 милијарди 56 милиони долари.

Во март се намали увозот за 17,81 отсто и изнесува 18 милијарди 299 милиони долари, рече Пекџан.Слични вести