Започна 89. Меѓународен саем на автомобили во Женева

На саемот постои голема заинтересираност особено кон новата генерација електрични автомобили, концепт модели и спортски авомобили

1158972
Започна 89. Меѓународен саем на автомобили во Женева

На Меѓународниот саем за автомобили во швајцарскиот град Женева што се одржува по 89'ти пат се изложуваат еден од друг попретенциозни автомобили на голем број фирми.

На саемот постои голема заинтересираност особено кон новата генерација електрични автомобили, концепт модели и спортски авомобили.

Електричните автомобили пак кои го заземаат местото на автомобилите на бензин и дизел се најомилени и најбарани оваа година.

Друг фактор кој што се зема за пример, односно се води грижи, секако е и загадувањето на воздухот.

На преден план се наоѓа користењето на продуктивни системи за гориво кај автомобилите.

Меѓународниот саем за автомобили во Женева на кој на простор од 110 илјади квадратни метри се изложуваат автомобили на повеќе од 180 фирми, ќе трае до 17 март.Слични вести