Цел на Турција за 2019 г. во туризмот се 50 милиони туристи и приходи од 50 милијарди долари

Туристичките работници се подготвуваат со голема претенциозност за новата туристичка сезона

1154621
Цел на Турција за 2019 г. во туризмот се 50 милиони туристи и приходи од 50 милијарди долари

Турција оваа година има за цел да дочека 50 милиони странски туристи и да заработи приходи во износ од 50 милијарди долари.

Професионалците на секторот пред почетокот на летната сезона во туризмот во оваа 2019 година се состанаа на една манифестација во туристичкото одморалиште Белек во градот Анталија.

Туристичките работници се подготвуваат со голема претенциозност за новата туристичка сезона.

Во светот патуваат 1,3 милијарди луѓе и тоа сочинува приходи во износ од околу 1,3 трилиони долари.

Турција која 2018 година ја заврши со рекорди, посакува да продолжи да соборува рекорди и оваа година.

Турција е земја со висок капацитет на легла и со мошне разновидна лепеза на туристички понуди.

Во последно време Турција располага со значаен дел во туризмот од аспект на пакет турите и Таа е најдобра во светот во оваа сфера.

Летната туристичка сезона ќе биде отворена на 15 април со одбележување на Неделата на туризмот.Слични вести