Хонда ќе го затвори производствениот објект во Британија

Со затворањето на производствениот објект околу 3500 лица ќе останат без работа

1148069
Хонда ќе го затвори производствениот објект во Британија

Јапонската автомобилска компанија Хонда соопшти дека ќе го затвори производствениот објект во Британија.

Во веста што беше објавена на британскиот ТВ-канал БиБиСи беше истакнато дека Хонда донесе одлука во 2022 година да го затвори производствениот објект во Свиндон во југозападна Британија.

Во веста што беше објавена врз основа на изјавата на пратеникот на владејачката Конзервативна партија на Британија Џастин Томлинсон беше истакнато дека со затворањето на производствениот објект околу 3500 лица ќе останат без работа. По официјалното соопштение на Хонда, британската премиерка Тереза Меј ќе направи проценка на случувањата.

Дес Куин претставникот на синдикатот Унит кој важи за еден од водечките во земјата рече дека производствениот објект на Хонда беше дијамант на автомобилскиот сектор во последните 20 години во Британија.Слични вести