Билатерални средби на министерот Албајрак на Светскиот економски форум во Давос

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак во Давос каде што престојува во повод 49'от Светски економски форум имаше билатерални средби со францускиот министер за финансии Бруно Ле Мер и германскиот министер за економија и енергија Петер Алтмајер

1132600
Билатерални средби на министерот Албајрак на Светскиот економски форум во Давос

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак на маргините на 49'от Светски економски форум во швајцарското градче Давос, продолжува да остварува низа билатерални средби и разговори.

Во тие рамки министерот Албајрак имаше средби со францускиот министер за финансии Бруно Ле Мер и германскиот министер за економија и енергија Петер Алтмаер.

Како што се дознава на овие разговори биле разменети мислења во правец на развивање на економските односи помеѓу Турција и наведените две земји, Франција и Германија.Слични вести