Во пристаништето на Мармарис пристигна мегајахтата „Лејди Е“

Мегајахтата по име „Лејди Е“ долга 68,5 метри која плови под знамето на Кајманските острови се доближи до малата скела на пристаништето на Мармарис

1109999
Во пристаништето на Мармарис пристигна мегајахтата „Лејди Е“
lady E yati1.jpg

Мегајахтата по име „Лејди Е“ долга 68,5 метри која плови под знамето на Кајманските острови пристигна во пристаништето на познатото туристичко одморалиште Мармарис на егејското крајбрежје, кај градот Мугла.

Мегајахтата се доближи до малата скела на пристаништето на Мармарис.

Како што се наведува мегајахтата ќе остане во Мармарис до петок и ќе и се достави гориво со танкер кој што ќе пристигне од Алиага кај градот Измир.

Мегајахтата „Лејди Е“ е со челична конструкција, од надворшната страна е изградена од аламиниум и на неја има јакузи, спа базен и спортска сала, а работат 19 членови на екипажот.

Во луксузните собите можат да бидат угостенми 12 гости.

Како што се дознава изнајмувањето на оваа мегајахта во летните месеци неделно изнесува 497 илјади евра.

 Слични вести