Во октомври се зголеми индексот на производствени цени во ЕУ и Еврозоната

Индексот на производствени цени во 19 члената Еврозона во октомври се зголеми за 0,8 насто во споредба со септември

Во октомври се зголеми индексот на производствени цени во ЕУ и Еврозоната

Во октомври, индексот на производствени цени во ЕУ се зголеми за 0,7 додека во Еврозоната за 0,8 насто во споредба со претходниот месец.

Европската агенција за статистика (Еуростат) ги објави податоците за индексот на производствени цени во ЕУ и Еврозоната.

Според податоците, индексот на производствени цени во 19 члената Еврозона во октомври се зголеми за 0,8 насто во споредба со септември. Додека во споредба со октомври 2017 година се зголеми за 4,9 насто.

Индексот на производствени цени во ЕУ во октомври се зголеми за 0,7 насто во споредба со септември. Во споредба со истиот период лани индексот на производствени цени се зголеми за 5,4 насто.Слични вести