Раст на индексот на доверба на потрошувачите во Турција во ноември

Турскиот институтот за статистика (ТУИК) го соопшти индексот на доверба на потрошувачите за месец ноември 2018 година

1093159
Раст на индексот на доверба на потрошувачите во Турција во ноември

Индексот на доверба на потрошувачите во месец ноември во Турција во споредба со претходниот месец (октомври) оствари раст од 4-отсто.

Турскиот институтот за статистика (ТУИК) го соопшти индексот на доверба на потрошувачите за месец ноември 2018 година.

Според тоа индексот на доверба на потрошувачите во месец ноември во споредба со претходниот месец забележа раст од 4 отсто.

Вредноста на индексот која што во октомври изнесуваше 57,3 отсто, во ноември беше регистриран како 59,6 отсто.

Индексот на очекување на бројот на невработени во споредба со претходниот месец (октомври) во месец ноември со пад од 0,3 отсто се намали на 63,4 отсто.

Индексот на веројатност од штедење во октомври изнесуваше 19,2 отсто додека во месец ноември со раст од  4,8 отсто се зголеми на 20,1 отсто.

 Слични вести