Зголемен извозот на челик на Турција за 12,5 насто

Турција во првите 9 месеци на годинава во споредба со истиот период лани со раст од 12,5 насто достигна 14,7 милиони тони, додека со раст на вредноста од 34,1 насто се зголеми на 10,97 милиони долари

1061517
Зголемен извозот на челик на Турција за 12,5 насто

Извозот на челик на Турција во првите 9 месеци на годинава во споредба со истиот период лани се зголеми за 12,5 насто.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Унијата на извозниците на челик (ЧИБ), извозот на челик на Турција во првите 9 месеци на годинава во споредба со истиот период лани со раст од 12,5 насто достигна 14,7 милиони тони, додека со раст на вредноста од 34,1 насто се зголеми на 10,97 милиони долари.

Според податоците, извозот во минатиот месец во споредба со истиот период лани се зголеми за 96,4 насто и достигна 2 милиони тони, додека вредноста се зголеми за 94,9 насто и изнесуваше 1,4 милиони долари.

Во септември 2018 година беше остварен извоз на најголема количина челик во последните 18 месеци.Слични вести