Раст во извозот на автомобилскиот сектор во Турција

Во објавеното соопштение од страна на Унијата на извозниците на автомобилската индустрија Улудаг (ОИБ) се истакнува дека извозот во периодот јануари-септември, за 9 месеци од годинава се остварен раст од 13,70 насто се зголеми на 21,1 милијарда долари

1060874
Раст во извозот на автомобилскиот сектор во Турција

Извозот на автомобилскиот сектор во Турција во месец септември годинава во споредба со истиот месец минатата година со раст од 21,96 насто се зголеми на 2,3 милијарди долари.

Во објавеното соопштение од страна на Унијата на извозниците на автомобилската индустрија Улудаг (ОИБ) се истакнува дека извозот во периодот јануари-септември, за 9 месеци од годинава се остварен раст од 13,70 насто се зголеми на 21,1 милијарда долари.

Остварениот извоз во последните 12 месеци пак, со раст од 13,25 насто изнесува 28,1 милијарда долари.Слични вести