Бројот на авиопатници во Турција за 8 месеци изнесува 143 милиони 202 илјади 371

Бројот на авиопатници во Турција за 8 месеци во 2018 година изнесува 143 милиони 202 илјади 371, што претставува раст од 12,5 насто во споредба со истиот период од 8 месеци во минатата 2017 година

1044720
Бројот на авиопатници во Турција за 8 месеци изнесува 143 милиони 202 илјади 371

Бројот на патници кои патуваа по воздушен пат за 8 месеци оваа (2018) година во Турција во споредба со истиот период од 8 месеци минатата (2017) година, се зголеми за 12,5 насто и достигна до 143 милиони 202 илјади 371.

Бројот на авиопатници на меѓународни линии на аеродромите во Турција во месец август се раст од 10,8 насто изнесува 12 милиони 258 илјади 770.

Раздвиженоста на аеродромите Ататурк и Сабиха Ѓокчен во Истанбул продолжи и во текот на месец август оваа (2018) година.

Бројот на авиопатници на аеродромот Ататурк во август 2018 година, во споредба со истиот месец минатата (2017) година на меѓународни линии со остварен раст од 2 насто изнесува 4 милиони 788 илјади 190.

Бројот на авиопатници и на аеродромот Сабиха Ѓокчен во август 2018 година, во споредба со истиот месец минатата 2017 година на меѓународни линии забележа раст од 12 насто изнесува 1 милион 225 илјади 726, а вкупно со раст од 8 насто достигна до 3 милиони 310 илјади 914.Слични вести