Во август 2018 Анталија посетена од страна на рекордни 2 милиони 150 илјади туристи

Анталија, едната од најпознатите туристички центри на средоземноморскиот брег на Турција во месец август оваа (2018) година го посетија 2 милиони 150 илјади туристи со што собори уште еден рекорд по бројот на посетеност за еден месец

1041742
Во август 2018 Анталија посетена од страна на рекордни 2 милиони 150 илјади туристи

Познатиот турски туристички центар и рај на туризмот Анталија на средоземноморскиот брег собори уште еден рокорд.

Во месец август оваа (2018) година туристичкиот центар Анталија го посетија 2 милиони 150 илјади туристи.

Тоа претставува рекорд за август на сите времиња по бројот на посетеност.

Градот во првите 8 месеци од 2018 година пречека 9 милиони 200 илјади туристи, додека до крајот на годината се очекува да дојдат уште околу 5 милиони туристи. 

На тој начин познатиот туристички центар Анталија оваа (2018) година ќе го посетат вкупно некаде околу 14 милиони туристи.Слични вести