Нашиот предлог е да тргуваме со сопствените валути

Зависноста на меѓународната трговија кон доларот почна да се појавува како пречка

Нашиот предлог е да тргуваме со сопствените валути

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во врска со зависноста на меѓународната трговија од доларот рече:

„Нашиот предлог е да се фокусираме кон опцијата за тргување со сопствени валути“.

Претседателот Ердоган учествува на 6-от состанок на претседателите на Турскиот совет што се одржува во Културниот центар Рух Ордо под покровителство на претседателот на Киргизија Соронбај Џенбеков.

Во говорот во оваа прилика  претседателот Ердоган рече: „Зависноста на меѓународната трговија кон доларот почна да се појавува како пречка. Затоа нашиот предлог е да се фокусираме кон опцијата за тргување со сопствени валути“.Слични вести