Нова етапа во трговската војна меѓу САД и Кина

САД започна со спроведувањето на втората серија дополнителни даноци на производите од Кина

1036506
Нова етапа во трговската војна меѓу САД и Кина

Во трговската војна меѓу САД и Кина се премина кон нова етапа.

САД започна со спроведувањето на втората серија дополнителни даноци на производите од Кина.

Со имплементацијата на производите кои се увезуваат од Кина чија вредност изнесува 16 милијарди долари се воведоа дополнителни даноци.

Кина се реваншира со иста количина дополнителни даноци на истите производи кои се увезуваат од САД.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за трговија на Кина, прашањето ќе го достават до Светската трговска организација.

Претходно САД воведе дополнителни даноци за производите кои се увезуваат од Кина а чија вредност изнесуваше 34 милијарди долари.Слични вести