Индустриското производство во Турција во јуни 2018 година со раст од 3,2 насто

Индустриското производство во Турција во месец јуни оваа година, во споредба со истиот месец минатата година оствари раст од 3,2 насто

1033515
Индустриското производство во Турција во јуни 2018 година со раст од 3,2 насто

Индустриското производство во Турција во месец јуни 2018 година, во споредба со истиот месец минатата 2017 година забележа раст од 3,2 насто.

Заводот за статистика на Турција (ТУИК) ги соопшти резултатите на индексот на индустриското производство за месец јуни 2018 година.

Според тоа, календарски прилагоденото индустриско производство во месец јуни оваа година, во споредба со истиот месец минатата година оствари раст од 3,2 насто. 

Во споредба со втората четвртина на минатата 2017 година пак, индустриското производство во Турција во втората четвртина на оваа 2018 година забележа раст од 5,3 насто.Слични вести