Турскиот извоз собори рекорд во јули

Стапката на покриеност на увозот со извозот во јули од 58,7 насто се зголеми на 70,1 насто

1023946
Турскиот извоз собори рекорд во јули

Според податоците на Собранието на извозниците на Турција (ТИМ), извозот на Турција во јули постигна раст од 11,8 насто и се зголеми на 14,1 милијарда долари.

Министерката за трговија Рухсар Пекџан заедно со претседателот на Собранието на извозниците на Турција (ТИМ) Исмаил Ѓулле ги објавија привремените податоци за  извоз во јули.

Според податоците на Собранието, извозот во последните 12 месеци со раст од 8,1 насто достигна 163,3 милијарди долари.

Стапката на покриеност на увозот со извозот во јули од 58,7 насто се зголеми на 70,1 насто.Слични вести