Туркиш ерлајнс започна со летови на релација Бодрум - Лондон (аеродромот Гетвик)

Првиот лет меѓу двата града со првиот авион знаменосец се оствари вчера со кодот „ТК1208“

992357
Туркиш ерлајнс започна со летови на релација Бодрум - Лондон (аеродромот Гетвик)

Турската авиокомпанија „Туркиш ерлајнс“ започна со редовни летови на релација Бодрум - Лондон (аеродромот Гетвик).

Според соопштението кое беше објавено од страна на прес центарот на компанијата Туркиш ерлајнс, со доаѓањето на летната сезона го зголеми капацитетот на летовите за низа дестинации, поради што започна директни летови меѓу Бодрум, едно од најпопуларните туристички дестинации на Турција и Лондон, еден од најголемите градови на Британија.

Првиот лет меѓу двата града со првиот авион знаменосец се оствари вчера со кодот „ТК1208“.

Летовите кои ќе траат цело лето се планира да се реализираат во две фреквенции.

Туркиш ерлајнс со летовите на релација Бодрум – Лондон ќе даде придонес во развојот на туризмот меѓу Европа и туристичкиот рај Турција.Слични вести