Турската лира најмногу доби на вредност на спроти доларот

Секако дека и ние презедовме одредени мерки против овие операции, рече министерот за царина и трговија БуленТуфенки

989587
Турската лира најмногу доби на вредност на спроти доларот

Министерот за царина и трговија Булент Туфенкчи во интервјуто за новинарите во Малатја рече дека врз Турција беше извршена економска операција.

Секако дека и ние презедовме одредени мерки против овие операции, рече Туфенки потенцирајќи дека правецот на доларот и еврото го свртевме кон пад. Само во последната недела, меѓу странските валути турската лира најмногу вредност доби наспроти доларот. Овој пад на доларот ќе продолжи со поголем интензитет.

Министерот Туфенкќи потенцираше дека одредени средини повторно ќе се ангажираат за преземање економски операции против Турција, но со мерките што ги презедоа, нема да го дозволат тоа.Слични вести