Туркиш Ерлајнс и Боинг потпишаа договор за одржување на авионите

Со договорот Турската авиокомпанија ТХЈ Текник А.Ш. стана стратешки партнер на Боинг во одржувањето на линијата на авионите Боинг, нивното тешко одржување, компонентно одржување и услугите за поправка

980558
Туркиш Ерлајнс и Боинг потпишаа договор за одржување на авионите

Потпишан договор за „Снабдување за одржување на глобалната флота“ помеѓу Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) и компанијата Боинг.

Со договорот Турската авиокомпанија ТХЈ Текник А.Ш. стана стратешки партнер на Боинг во одржувањето на линијата на авионите Боинг, нивното тешко одржување, компонентно одржување и услугите за поправка. 

Договорот во рамките на партнерството помеѓу Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) и компанијата Боинг ќе обезбеди можност и за обука на техничари и сертифицирање. 

Во соопштението им се одделува место на ставовите на генералниот директор на Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) Текник А.Ш. Ахмет Караман кој истакна дека денеска како Текник А.Ш. освен постројките за основно одржување во Истанбул и Анкара им се доставува услуга на муштериите за обемно одржување и поправка на авиони (Maintenance, Repair and Overhaul (MRO) во пунктови за одржување во повеќе од 50 меѓународни линии. 

Претседателот на Boeing International Марк Ален истакна дека како Турција која е една од познатите земји на која како Боинг и се придава приоритет во рамките на брзината на раст и потенцијалот, располага со значајна способност во сферата на одржувањето и поправката.Слични вести