Стапката на невработеност во февруари во споредба со истиот период лани се намали за 2 поени

Со намалувањето на стапката на невработеноста во неземјоделскиот сектор за 2,3 поени, проценката изнесува 12,5

971101
Стапката на невработеност во февруари во споредба со истиот период лани се намали за 2 поени

Стапката на невработеност во февруари во споредба со истиот период лани се намали за 2 поени и изнесува 10,6

Заводот за статистика на Турција (ТУИК) ги објави статистичките податоци за работната сила за февруари.

Според овие податоци, бројот на невработените во Турција од 15 годишна возраст па натаму, во февруари во споредба со истиот период лани се намали за 546 илјади и изнесува 3 милиони 354 илјади.

Стапката на невработеност во истиот период се намали за 2 поени и изнесува 10,6. Стапката на невработеност во февруари во споредба со претходниот месец се намали за 0,2 поени.

Со намалувањето на стапката на невработеноста во неземјоделскиот сектор за 2,3 поени, проценката изнесува 12,5.

Со пад од 4,3 поени на стапката на невработеност на младите од 15 до 24 годишна возраст во февруари, оваа стапка опадна на 19.

Стапката на невработеност од 15 до 64 годишна возраст се намали за 2 поени и изнесува 10,9.Слични вести