Зејбекџи: Новите санкции на САД врз Иран претставуваат одлична можност за Турција

Министерот за економија Нихат Зејбекџи, новите санкции на САД врз Иран ги оцени како „одлична можност за Турција“

968909
Зејбекџи: Новите санкции на САД врз Иран претставуваат одлична можност за Турција

Министерот за економија Нихат Зејбекџи одлуката на САД за воведување на нови санкции врз Иран ја оцени како „одлична можност за Турција“.

Министерот Зејбекџи беше гостин на уредничкиот деск на новинската Агенција Анадолија АА (Anadolu Agency) и во оваа пригода рече: „Со нашата пријателска и братска земја Иран ќе продолжиме да тргуваме придржувајќи се кон резолуциите на ОН.“

Истакнувајќи дека кон крајот на годината ќе се долови раст од најмалку 6 насто, министерот за економија Нихат Зејбекџи напомена дека во борбата против инфлацијата е значајно да се зголеми понудувачката и додаде дека затоа ќе бидат преземени мерки во оваа насока.Слични вести