Тесла Моторс планира годинава да влезе на турскиот пазар

Генералниот директор на Тесла Моторс Елон Маск преку својот Твитер профил најави дека годинава планираат да влезат на турскиот пазар.

968519
Тесла Моторс планира годинава да влезе на турскиот пазар

Американската компанија за производство на електрични автомобили Тесла Моторс планира годинава да влезе на турскиот пазар.

Генералниот директор на Тесла Моторс Елон Маск преку својот Твитер профил најави дека годинава планираат да влезат на турскиот пазар.

„ Годинава планираме да го воведеме нашиот електричен автомобил во Турција“ напиша Маск .

Американскиот милијардер во продолжение не заборави да го напише и следното:

„Ја сакам вашата земја и лично ќе бидам присутен на промоцијата .“

 Слични вести