Акциите на Apple по три дена на тргување повторно соборија рекорд

Акциите на Apple на Њујоршката берза по  три дена на тргување повторно соборија рекорд

968670
Акциите на Apple по три дена на тргување повторно соборија рекорд

Акциите на технолошкиот гигант Apple (Епл), како компанија на САД со највисока вредност на пазарот по три дена на тргување повторно соборија рекорд.

Цената на акциите на Apple на Њујоршката берза вчерашниот ден го затворија со 187,36 долари, додека денеска со раст од 1,6 насто се покачија до 190,37 долари и достигнаа до највисокото ниво во историјата на компанијата.

Акциите на Apple на Њујоршката берза по  три дена на тргување повторно соборија рекорд.

Инаку, цената на акциите на компанијата во петокот и понеделникот едно по друго соборија рекорд .

Освен тоа вредноста на Apple денеска се зголеми до 959 милијарди долари со што вредноста на оваа технолошка гигантска компанија уште повеќе се доближи до нивото од 1 трилион долари.

Експерти укажувајќи на порастот на побарувачката кај инвеститорите на Њуоршката берза кон технолошките компании велат дека вфо наредните недели се очекува вредноста на пазарот на Apple да ја надмине бројката од 1 трилион долари.Слични вести