Саудиска Арбија и Египет го зајакнуваат економското партнерство со 80 договори

На крајот од одржаниот состанок на Заедничкиот совет на министри на двете земји беа потпишани 80 договори, а со цел зајакнување на економското партнерство помеѓу Каиро и Ријад

964981
Саудиска Арбија и Египет го зајакнуваат економското партнерство со 80 договори

За зајакнување на економското партнерство помеѓу Саудиска Арбија и Египет се потпишани 80 договори.

Според објавеното соопштение на сметката на амбасадата на Саудиска Арабија во Каиро преку социјалната мрежа Твитер, на крајот од одржаниот состанок на Заедничкиот совет на министри на двете земји беа потпишани 80 договори, а како што се наведува за зајакнување на економското партнерство помеѓу Каиро и Ријад.

Договорите за кои станува збор биле во сферите на индустријата, трговијата, инвестирањето, здравството, образованието, транспортот и нафтата.

Инаку, министерот за трговија и инвестирање Маџид бин Абдулах на Саудиска Арабија и министерот за трговија и индустрија на Египет Тарик Кабил претседаваа со Заедничкито совет на министри кој се состана од 1 до 3 мај.Слични вести