Извозот на Турција во март 2018 оствари раст од 7,7 насто

Извозот на Турција во месец март оваа година во споредба со истиот месец минатата (2017) година оствари раст од 7,7 насто и достигна до 15 милијарди 587 милиони долари

961320
Извозот на Турција во март 2018 оствари раст од 7,7 насто

Заводот за статистика на Турција (ТУИК) и министерството за царини и трговија ги соопштија привремените статистички податоци за надворешна трговија во врска со месец март 2018 година.

Според тоа, извозот на Турција во месец март оваа година во споредба со истиот месец минатата (2017) година оствари раст од 7,7 насто и достигна до 15 милијарди 587 милиони долари.

Извозот на Турција во првите три емсеци од 2018 година во спроедба со истиот период од три месеци минатата година се раст од 8,9 насто се зголеми на 41 милијарда 185 милиони долари.Слични вести