Нов граничен премин на турско-сириската граница кај Хатај

Градежните работи на новиот граничен премин кој ќе се вика „Маслиново гранче“штотуку започнаа а целта на отворањето на истиот е олеснување на транспортот на хуманитарна помош за жителите во Африн, Сирија.

945362
Нов граничен премин на турско-сириската граница кај Хатај

Наскоро ќе се отвори нов граничен премин на турско-сириската граница кај Хатај.

Граничниот премин ќе се вика „Граничен премин Маслиново гранче“.

Градежните работи штотуку започнаа а целта на отворањето на истиот е олеснување на транспортот на хуманитарна помош за жителите во Африн, Сирија.

Новиот граничен премин ќе биде поставен во близина на селото Хамамону кај населбата Кумлу кај Хатај.

Се очекува новиот граничен премин „Маслиново гранче“ да биде отворен за 2 месеци.

 Слични вести