Турција и Белорусија потпишаа низа договори за соработка

Турција и Белорусија потпишаа договори за соработка во сферите како што се транспорт,економија,спорт,стандардизација,наука и библиотекарство.

910890
Турција и Белорусија потпишаа низа договори за соработка

Турција и Белорусија потпишаа договори за соработка во сферите како што се транспорт,економија,спорт,стандардизација,наука и библиотекарство.

Инаку од вчера во официјална посета на Белорусија престојува премиерот Бинали Јилдирим во придружба на владина делегација.

Договорите за соработка се потпишаа пред заедничката конференција за печатот  на премиерите на Турција и Белорусија Бинали Јилдирим и Андреј Кобјаков.

 

 

 

 

 Слични вести