Министерот Зејбекчи на светскиот економски форум во Давос

Министерот за економија Нихат Зејбекчи кој што престојува во Давос ,Швајцарија на светскикот економски форум, оствари неколку средби со останатите учесници на форумот.

897449
Министерот Зејбекчи на светскиот економски форум во  Давос

Министерот за економија Нихат Зејбекчи кој што престојува во Давос ,Швајцарија на светскикот економски форум, оствари неколку средби со останатите учесници на форумот.

Министерот Зејбекчи оствари средба со Хајн Халер претседател на раководниот одбор на Доу Европа,Блиски исток и Доу Акса, потоа со  Пјер Дмитри Гор Коти претседател на Убер Европа и Африка.

На средбите министерот Зејбекчи ги информира своите соговорници за условите за инвестирање во Турција и за актулениот миг во турското стопанство,како и за можностите кои што ги нудат турските закони за странските инвеститори.

Министерот Зејбекчи пред  тоа оствари средби со  Јохан Шнајдер Аман швајцарски министер за економија,образование и научно истражување, и со министерот за образование и култура на Лихтенштајн Аурелиа Фрик.

 Слични вести