Во август се намали стапката на невработеност во Турција

Стапката на невработеност во истиот период се намали за 0,7

847978
Во август се намали стапката на невработеност во Турција

Заводот за статистика на Турција (ТУИК) ги објави податоците за работната сила во август.

Според објавените податоци, бројот на невработените од 15 годишна возраст и натаму во Турција во август во споредба со истиот период лани се намали на 89 илјади и изнесуваше 3 милиони 404 илјади лица.

Стапката на невработеност во истиот период се намали за 0,7 насто и изнесува 10,6 насто. Стапката на невработеност во споредба со претходниот месец опадна за 0,1 поени.Слични вести