1.65 милијарди евра за инвестициони проекти ви Турција

Светската банка за обнова и развој ЕБРД одвои  1.65 милијарди евра за инвестициони проекти ви Турција

835018
1.65 милијарди евра за инвестициони проекти ви Турција

Светската банка за обнова и развој ЕБРД одвои  1.65 милијарди евра за инвестициони проекти ви Турција.

Веста преку својот Твитер профил ја соопшти потпретседателот на владата со ресор економија, Мехмет Шимшек,кој додаде дека неодамна реализирал средба со раководството на Светската банка.

Шимшек додава дека, на средбата било договорено Светската банка да одвои 1,65 милијарди евра за реализација на низа инвестициони проекти во Турција во 2018 година.

 

 

 

 Слични вести