Морските полжави од Црно море на пазарите на Далечниот исток

Тие можат често да се видат на трпезите во Јапонија, Кореја и Кина.

779578
Морските полжави од Црно море на пазарите на Далечниот исток

Морските полжави се многу барани на пазарите на земјите во Далечниот исток.

Тие можат често да се видат на трпезите во Јапонија, Кореја и Кина.

Рибарите кои ловат во водите на Црното море во Турција деновиве задоволно ги тријат рацете поради големиот улов на морски полжави.

Морските полжави се ловат претежно во летните месеци, а сезоната на ловот трае са до првите денови на септември.

 

 Слични вести