Продолжува да се намалува стапката на невработеност

Бројот на вработените во наведените периоди се зголеми за 519 илјади

771931
Продолжува да се намалува стапката на невработеност

Стапката на невработеност во март изнесуваше 11,7 насто, додека оваа бројка во април се намали на 10,5 насто.

Бројот на вработените во наведените периоди се зголеми за 519 илјади и достигна 28 милиони 157 илјади лица.

Со приклучувањето на уште 982 илјади вработени, работната сила на Турција достигна 31 милион 444 илјади лица.Слични вести