Пораст на индустриското производство

Индустриското производство без влијанието на сезонскиот и календарскиот рок во споредба со претходниот месец постигна раст од 2,3 насто

748767
Пораст на индустриското производство

Индексот на индустриско производство без календарски рок на годишно ниво за април се зголеми за 6,7 насто.

Индустриското производство без влијанието на сезонскиот и календарскиот рок во споредба со претходниот месец постигна раст од 2,3 насто.

Индексот на индустриско производство без календарски рок на годишно ниво за април во споредба со истиот период лани се зголеми за 5,9 насто.

Економистите кои учествуваа во анкетата за очекувањата во индустриското производство во прогнозите предвидеа дека индексот на индустриско производство без календарски рок на годишно ниво за април во споредба со истиот период лани ќе се зголеми за 3,4 насто.

Меѓу прогнозите на економистите за индексот на индустриско производство без календарски рок на годишно ниво за април ќе се зголеми за 3,9 насто додека на месечна база за 0,3 насто.Слични вести