Берзата Истанбул продолжува со соборување на рекорди

1 американски долар на слободниот пазар се продава за 3,56 турски лири, а еврото за 4 лири.

737305
Берзата Истанбул продолжува со соборување на рекорди

Берзата Истанбул продолжува со соборување на рекорди.

Индексот БИСТ 100 на Берзата Истанбул денес денот го започна со 96.400 поени.

БИСТ првиот работен ден вчера оствари раст од 253 поени соборувајќи рекорд на сите времиња.Хартиите од вредност дневно поскапеа за околу  1,32 насто.

1 американски долар на слободниот пазар се продаваше за 3,56 турски лири, а еврото за 4 лири.

Сложената камата на пазарот на обврзници е на ниво од  11,28 отсто.

Унца злато на светските пазари се продава за 260 американски долари.

На Капали Чаршијата во Истанбул 1 турски златник се продава за 966 турски лири.

 Слични вести