Бројот на туристите од арапските земји достигна до 3 милиони

Арапските туристи освен морето и плажите ги посетуваат и другите градови во внатрешноста

732315
Бројот на туристите од арапските земји достигна до 3 милиони

Соработката меѓу Турција и арапските држави веќе ги дава првите плодови.

Деновиве во Едирне престојува делегација на Арапска туристичка организација предводена од претседателот Др. Бандар Бин Фахд Ал Фухаид. Тој задоволен од тоа што имаше прилика да го види во Едирне и воопшто во цела Турција рече: Од минатата година до денес бројот на туристите кои ја посетија Турција достигна до 3 милиони.

Арапските туристи освен морето и плажите ги посетуваат и другите градови во внатрешноста. Деновиве со почетокот на летните месеци очекуваме нов бран од туристи од арапските држави.

 Слични вести