Турција во рок од 8 месеци постигна извоз на лешници од 173 203 тони

Од досега извезените лешници Турција оствари приходи во износ од 1 430 882 000 долари

724407
Турција во рок од 8 месеци постигна извоз на лешници од 173 203 тони

Претседателот на Црноморската унија на извозниците на лешници и производи на лешници Едип Севинч рече дека во осуммесечниот период на извозната сезона на лешници која започна на 1 септември 2016 година беше остварен извоз на 173 203 тони лешници и приходи во износ од 1 430 882 000 долари.

Севинч рече дека во истиот период претходната сезона беше постигнат извоз од 184 513 тони лешници и приходи во износ од 1 748 651 тони долари.

Сезоната 2016-2017 на извозот на лешници ќе заврши на 31 август и до овој датум ќе вложат големи напори за зголемување на извозот на лешниците.Слични вести