Французите патуваат со турски автобуси

Меѓу најсилните пазари на турската домашна фирма ТЕМСА која реализира извоз во 66 земји ширум светот се наоѓа Франција каде што минатиот месец беа извезени 22 автобуси

667090
Французите патуваат со турски автобуси

Французите патуваат со турски автобуси.

Турската домашна фирма ТЕМСА минатиот месец извезени во Франција 22 автобуси.

Меѓу најсилните пазари на ТЕМСА која реализира извоз во 66 земји ширум светот се наоѓа Франција.

На Франција и беа предадени 179 автобуси и во 2016 година.

Директорот на ТЕМСА за продажба во странство и маркетинг Кадри Озѓунеш истакна дека автобусите ТЕМСА продолжуваат да се омилени и барани автобуси од страна на француските превозници и рече: „Со предавање на новите пратки напредуваме со сигурни чекори на патот бројот на нашите автобуси кои патуваат по патиштата во Франција да изнесува над 5000.“ 

Кадри Озѓунеш продолжи со следните зборови: „ТЕМСА продолжува да им нуди најпогодни возила согласно потребите на своите муштерии како внатре во земјата така и надвор од земјата и да им додава добивка на добивките на своите  деловни партнери во процесот на стопанисување. Автобусите кои што се произведуваат со трудот и потта на турските работници и инженери на ТЕМСА денеска вршат услуга во 66 земји во светот. ТЕМСА како досега така и во иднина ќе продолжи да е една од марките на нашата земја од кои што ќе чувствуваме понос и гордост.“Слични вести