Турското индустриско производство во ноември 2016 г. оствари раст од 2,7-насто

Турскиот институт за статистика (ТУИК) ги објави резултатите на индексот на индустриското производство за месец ноември 2016 година

647401
Турското индустриско производство во ноември 2016 г. оствари раст од 2,7-насто

Турското индустриско производство во ноември 2016 година оствари раст од 2,7-насто.

Турскиот институт за статистика (ТУИК) ги објави резултатите на индексот на индустриското производство за месец ноември 2016 година.

Според тоа сезонски и календарски прилагоденото индустриско производство во ноември 2016 година не се промени во споредба со претходниот месец октомври.

Календарски прилагоденото индустриско производство пак во ноември 2016 година во споредба со истиот месец претходната (2015) година оствари раст од 2,7-насто.

Од друга страна во индексот на неприлагодено индустриско производство во месец ноември 2016 година во споредба со истиот месец претходната (2015) година е остварен раст од 4,6-насто.Слични вести