Иран потпиша гасен договор со Тотал вреден 4,8 милијарди долари

Иран кој постигна договор со француската компанија „Тотал“ се подготвува да продаде природен гас во износ од 4,8 милијарди долари

606565
Иран потпиша гасен договор со Тотал вреден 4,8 милијарди долари

Иран го потпиша најголемиот договор по укинувањето на санкциите на кои беше подложен.

Иран кој постигна договор со француската компанија „Тотал“ се подготвува да продаде природен гас во износ од 4,8 милијарди долари.

Согласно постигнатиот договор за кој се очекува да стапи во сила во 2017 година “Тотал“ има за цел од гасното наоѓалиште Јужен Парс дневно да вади по 56 милиони кубни метри гас.

Француската компанија „Тотал“ во Иран ќе работи во партнерство со кинески и ирански фирми.

По укинувањето на санкциите после нуклеарните преговори Иран за искористување на своите домашни енергетски извори водеше разговори со различни земји.Слични вести